Hva er de beste måtene å holde tennene sunne?

Tenner sunne

Det kan ta deg en levetid å oppnå god oral helse hvis du har brydd deg minst i alle år. Å ha sterke tenner vil få deg til å føle deg mer komfortabel med kroppen din. Du må sørge for å børste og bruke tanntråd regelmessig for å unngå opphopning av plakk mellom tennene. Ikke alle har kanskje perfekt formede tenner, men å ta vare på de hvite perlene er like viktig som å opprettholde et kosthold for et sunt hjerte.

Selv om du har vakre tenner, vil ingenting vare som det er hvis du ikke tar de riktige trinnene for å forhindre flere orale helseproblemer. Å være oppmerksom på ens daglige vaner bør også omfatte bruk av de beste oralpleieproduktene. Frisk ånde og rene tenner er vanskelig å oppnå, men hvis du følger en viss rutine for munnen din, kan ingenting muligens avskrekke oppdraget ditt fra frukting. Her er noen av de beste måtene å holde tennene sunne hele tiden.

1. Gå til sengs etter å ha børstet tennene

Ingen trenger å bli kontinuerlig anbefalt å børste minst to ganger om dagen fordi vi har blitt matet med denne informasjonen fra barndommen. Ikke desto mindre har denne praksisen ikke blitt en utbredt vane, hovedsakelig på grunn av langsom innvirkning av hulrommene og plakkoppbygging. Vi må ikke forsømme å pusse tennene om natten på grunn av dets betydelige innvirkning på munnhelsen vår sammenlignet med børsting på dagen. Alle bakteriene og plakk som er samlet på tennene dine, bør børstes ut før du legger deg.

2. Øv på riktig børsting og rengjøring av tungen

Dårlig tannpuss om natten vil ikke ha noen innvirkning på munnhelsen din. Det er viktig at vi lærer hvordan vi gjør det riktig. Sirkulære bevegelser av tannbørsten vil bidra til å fjerne plakk; så sørg for at du gjør det i den ideelle retningen, slik at plakk ikke herdes for å forårsake tannkjøttbetennelse. Å forstå tungens rolle og dens små hulrom bør åpne for flere dører til effektive måter å forhindre ulike munnproblemer på. Du kan bare pusse tungen forsiktig med den samme tannbørsten, siden tungeopprensere kan ha en hard effekt på cellene i tungen.

3. Tanntråd er viktig

Bortsett fra å pusse tennene, er det noe så viktig for oral helse som å rense tungen. Tanntråd blir ofte neglisjert når man snakker om sunne orale vaner. Det handler ikke bare om å fjerne de små matbitene som sitter fast mellom tennene. Ved å gjøre det blir tannkjøttet stimulert, og betennelsen reduseres. Akkumuleringen av plakk vil også reduseres betydelig når du bruker tanntråd minst en gang om dagen.

Munnvann

4. Munnvann er også effektivt

Vi har kanskje ubevisst overbevist oss om effekten av munnvann. Selv om det ikke er nødvendig, vil det ikke skade deg å bruke det. Det vil helt sikkert nå munnvikene der børstehodet blokkerer rengjøringsprosessen. Bruk av munnvann mineraliserer også tennene. Hold det imidlertid utilgjengelig for barn, siden det inneholder alkoholinnhold.